Wat te doen bij pijn na een tandartsbezoek?

Niemand vindt het leuk om naar de tandarts te gaan. Zeker niet wanneer er iets speciaals moet gebeuren aan je tanden of kiezen. Wanneer je verdoofd wordt en pijn hebt na een verdoving bij de tandarts, is dat extra vervelend.

Pijn Na Verdoving TandartsWanneer krijg je een verdoving bij de tandarts?

Veel mensen laten zich verdoven wanneer er bijvoorbeeld een gaatje gevuld moet worden. De pijn na de verdoving bij de tandarts is dan minimaal. Meestal is deze pijn snel over. Zeker na het slikken van één paracetamol of aspirine.

Wanneer je verstandskiezen getrokken moeten worden, of je moet een zenuwbehandeling ondergaan aan een van je tanden of kiezen, dan is pijn na verdoving bij de tandarts eerder regel dan uitzondering. Het gebruik van enkele goede natuurlijke ontstekingsremmers kan je zeker helpen om zowel de pijn als het herstel te bevorderen. Ikzelf ben grote fan van het drinken van groene thee.

Wat te doen aan pijn?

Pijn na verdoving bij de tandarts is meestal goed op te lossen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van welke behandeling heeft plaatsgevonden. Mensen die een zenuwbehandeling hebben ondergaan, kunnen na de behandeling nog erg veel last ondervinden omdat de tandarts diep in het zenuwkanaal de ontstoken zenuwen heeft uitgeschakeld.

De pijn na een verdoving bij de tandarts kan dan het beste met een zwaarder middel worden bestreden. De tandarts kan je hier het beste over informeren.