Verdoving bij de tandarts

Is een verdoving van tandarts duur? Ja, een verdoving bij tandarts kan duur zijn. Een tandarts is daarom altijd verplicht te vragen of u gebruik wilt maken van de verdoving, of dat u daar liever van af ziet. Sommige behandelingen zijn namelijk best goed te doen zonder verdoving, en het scheelt u weer in de portemonnee.

Een verdoving wordt vaak niet vergoed door de verzekering, en dat betekent dat u deze zelf zal moeten betalen. Toch is er een tendens dat steeds vaker zorgverzekeraars wél tussenkomen bij de algemene behandeling volgens blogger Marilyn, die hierover haar ervaringen heeft gedeeld op haar blog.

Verdoving Tandarts DuurVerdoving tandarts te duur voor u?

De hoogte van dit bedrag hangt natuurlijk af van welk soort verdoving gebruikt wordt, en hoe veel. Dit verschilt per tandarts aangezien niet elke tandarts dezelfde middelen gebruikt.

Als u wel graag behandeld wilt worden met een verdoving van tandarts duur of niet, zou u eens te rade kunnen gaan bij uw verzekering. Wellicht dat er toch iets mogelijk is.

U kunt bijvoorbeeld naar een ander pakket te gaan, waarbij de verdoving bij tandarts behandelingen wel vergoed wordt. Of tenminste tot een bepaald bedrag, waardoor u zorgeloos in de stoel van de tandarts uw behandeling kunt ondergaan.